Цените на таксиметровите услуги в Бургас ще ударят тавана и

...
Цените на таксиметровите услуги в Бургас ще ударят тавана и
Коментари Харесай

Такситата в Бургас удрят тавана! Плащаме по 1,60 лева за километър


Цените на таксиметровите услуги в Бургас ще ударят тавана и ще станат едни от най-скъпите в страната. Това ще се случи, в случай че общинските съветници одобряват предлагането за повдигане на минималните и оптимални цени за километър пробег, написа " Флагман ".

От „ Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и водачи в България ” оферират съществено повишаване на услугата. Минималната цена да стане 1,10 лв/км – при дневна цена и 1,20 лв/км – нощна цена, а оптималните – 1,50 лв/км. – дневна и 1,60 лв/км – нощта.

Таксиметровите водачи акцентират, че поради патентният налог и инфлацията работили съвсем на загуба, а имало техни сътрудници, които правили дъмпинг и предоставяли услугата под себестойността й.

Предложението ще се гледа на сесията през ноември и сигурно ще провокира съществени публични полемики. За последната година това ще е следващо повишаване на услугата.

Формалната причина е патентният налог, който в Бургас е 660 лв. – един от най-ниските в цялата страна, само че пък услугите на таксиджиите са едни от най-скъпите.

Използвайки този мотив таксиметровите компании в града направиха същинска гражданска война в цените, вдигайки ги фрапантно. Средната цена за километър транспорт в този миг е 1 лв., само че доста от компаниите прибавят и 1 лев за повикване, без значение дали си викаш такси, или хващаш колата от стоянка. Освен това се заплаща  и 1 лев първична такса, както и сред 20 и 35 стотинки за минута престой.

За информация в Пловдив цените са съвсем двойно по-ниски – 60 стотинки за километър и няма спомагателни такси за повикване.

В Бургас обаче това се трансформира в процедура, а в този момент ще се завиши и цената за километър транспорт, с което ще направи пътуването в жълтите коли едно скъпо наслаждение, тъй като междинната цена на курса ще нарастне с най-малко 30 %.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР