Цените на суровия петрол тип Брент се повишиха с 2%

...
Цените на суровия петрол тип Брент се повишиха с 2%
Коментари Харесай

Петролът поскъпна с 2% след ударите на САЩ и Великобритания в Йемен

Цените на суровия нефт вид Брент се покачиха с 2% до 78,94 $ за барел (+ 1,54 долара) след ескалацията на обстановката в Йемен. В нощта против петък Съединени американски щати и Англия нанесоха удари по обекти на йеменските хути в отговор на нападенията им против интернационалните кораби в Червено море.


Фючърсите на американския недопечен нефт West Texas Intermediate нарастнаха с 2,1% до 73,55 $ за барел (+ 1,53 долара). Стойността на бенчмарковите показатели, се увеличи с близо 1% по отношение на предходния ден.

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и английският министър-председател Риши Сунак обявиха, че американските и английските военни са направили въздушни удари по позиции на хутите в Йемен. Байдън съобщи, че офанзивата е била подкрепена от Австралия, Бахрейн, Канада и Нидерландия.

Обстрелът на интернационалните кораби в Червено море се усили в края на 2023 година поради спора в линията Газа. Подкрепящите Хамас йеменски хути нападат кораби, които те свързват с Израел./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР