Цените на суровините се повишават и съществува риск да подхранят

...
Цените на суровините се повишават и съществува риск да подхранят
Коментари Харесай

Световната банка и МВФ помагат на Украйна с над 5 млрд. долара

" Цените на суровините се покачват и съществува риск да подхранят в допълнение инфлацията, която визира най-силно бедните. Ако спорът не бъде прекратен, разстройствата на финансовите пазари ще продължат да се задълбочават ", това обявиха в обща позиция шефът на (МВФ) Кристалина Георгиева и президентът на Световната банка Дейвид Малпас.

" Продължаваме да работим по програмата на Украйна за стендбай съглашение, по която от през днешния ден до края на юни на страната са разполагаем спомагателни 2,2 милиарда $ ", допълниха от Международния валутен фонд.

Световната банка от своя страна се приготвя пакет от ограничения за поддръжка в размер на 3 милиарда $ през идващите месеци, като ще бъде стартирана интервенция за бърза бюджетна поддръжка в размер на минимум 350 млн. $, която ще бъде показана на Управителния съвет за утвърждение тази седмица. Тя ще бъде последвана от бърза финансова помощ в размер на 200 млн. $ за опазване на здравето и обучение.

„ Имаме подготвеност да предоставим засилена политическа, техническа и финансова поддръжка на прилежащите страни, в случай че това е належащо. Съгласуваните интернационалните дейности ще бъдат от решаващо значение за понижаване на рисковете и превъзмогване на идния изпълнен с рискове интервал. Тази рецесия визира живота и поминъка на хората по целия свят и ние им предлагаме своята цялостна поддръжка “, се споделя още в позицията на двете институции.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР