Цените на смартфона започват от 599 долара за базовия моделiPhone

...
Цените на смартфона започват от 599 долара за базовия моделiPhone
Коментари Харесай

Новият iPhone 11: 4 камери и разширени видео възможности

Цените на смарт телефона стартират от 599 $ за базовия модел

iPhone 11 идва със доста усъвършенствани видео благоприятни условия (снимка: Apple)

На особено събитие в Купертино нощес Apple обичайно показа нови смарт телефони, които развиват миналогодишното семейство: iPhone Xr беше сменен от iPhone 11, а Xs и Xs Max – надлежно с 11 Pro и 11 Pro Max.

Базов модел iPhone 11

Нека стартираме с базовия модел. Задният панел на новото устройство е направен от от цяло стъкло, което е станало по-силно и покрива и изпъкналостта на камерата. Степента на отбрана на корпуса от вода подхожда на показателя IP68 – iPhone 11 може да издържи потапяне на дълбочина 2 метра до 30 минути.

iPhone 11 идва с 6,1-инчов Retina екран (резолюция 1792х828 пиксела, контрастност 1400:1) и шест цвята: виолетов, зелен, жълт, черен, бял и червен. Най-голямата външна смяна е квадратната издаденост откъм гърба под двойната камера.

Смартфонът е основан на новата едночипова система A13 Bionic, която е създадена по 2-ро потомство на 7-нм технология и е с 20% по-бърза в изчисленията и графиката, спрямо A12, усъвършенствана е и енергийната успеваемост.

A13 Bionic употребява технология за машинно образование и включва по-бърз Neural Engine за разбор на фотоси и видео в действително време, а новите ускорители за машинно образование разрешават на централния процесор да прави повече от 1 трилион интервенции в секунда.

Камерите са главен акцент в представянето на iPhone 11 (снимка: Apple)

За страдание Apple не зарадва бъдещите притежатели на iPhone 11 с прибавяне на телеобектив, а вместо това добави главния модул (12 мегапиксела, ƒ/1.8 диафрагма, оптична стабилизация) с ултра необятен ъгъл (12 мегапиксела, 120°, ƒ/2.4 апертура, EIS). Така или другояче, опциите за фотоси се усъвършенстват съществено: главният модул се концентрира три пъти по-бързо върху всички пиксели, налични са усъвършенстван нощен режим, ново потомство HDR, разширена промяна на „ червени очи ”, нови портретни режими (например, можете да снимате домашни любимци и разнообразни обекти).

Новата генерация Smart HDR технология употребява комплицирани логаритми за машинно образование, които разрешават да се вършат фотоси с реалистично цветово възпроизвеждане и добре развити светли и тъмни зони както на обекта, по този начин и във фонов режим. Технологията за изображения Deep Fusion, основана на опциите на A13 Bionic с Neural Engine, употребява модерни технологии за машинно образование за обработка на всеки пиксел в изображението, с цел да усъвършенства текстурата, детайлите и равнището на шума в фотографията.

iPhone 11 към момента не поддържа 5G връзки (снимка: Apple)

Отделно, заслужава да се спомене видеото: и двата модула поддържат запис в 4K при 60 кадъра/сек в HEVC и могат да се превключват безпроблемно сред камерите без прекъсване на записа. Вече можете да снимате видео в разширения динамичен диапазон при 60 кадъра/сек (досега – 30 кадъра/сек). Също по този начин е обезпечена „ кинематична стабилизация ” за оптималната гладкост при резолюцията 4K (по-рано – 1080p).

И с помощта на функционалността QuickTake, за първи път потребителите могат елементарно да стартират да записват видео, без да превключнат от режим на снимане, а просто като задържат бутона на пандиза.

Apple актуализира и предната камера TrueDepth, като усилва разграничителната дарба до 12 мегапиксела (ƒ/2.2), която в този момент обезпечава по-широк ъгъл на гледане, получава функционалностите на новото потомство Smart HDR, поддръжка за 4K/60p и видео със забавено придвижване в 1080p при 120 кадъра/сек. Face ID технологията е станала с 30% по-бърза, работи от по-голямо разстояние и от по-големи ъгли.

iPhone 11 поддържа запис на видео с резолюция 4К при 60 фрагмента в секунда (снимка: Apple)

Функцията за съраунд аудио симулира съраунд тон, а технологията Dolby Atmos прави звука на iPhone 11 мощен и експресивен. Предвидена е поддръжка за стандартите Gigabit LTE до 1,6 Gb/s (за страдание няма 5G поддръжкаи) и Wi-Fi 6, а функционалността eSIM разрешава потребление на две SIM карти. Животът на батерията е повишен с час: новият смарт телефон може да възпроизвежда видео в продължение на 17 поредни часа против 16 за iPhone Xr.

iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max

Смартфоните iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max са обновени още повече: в допълнение към новия процесор, подсиленото стъкло, усъвършенстваната отбрана от влага, новата предна камера и останалите изброени технологии, те получават и усъвършенствани екрани Super Retina XDR. Новите екрани към момента се създават по OLED технология, само че поддържат HDR, оферират бляскавост до 1200 cd/m², контрастност до 2000 000:1 и нараснала с 15% енергийна успеваемост.

Между другото, устройствата iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max получават отбрана от воде по стандарта IP68 и могат да устоят на потапяне на дълбочина 4 метра до 30 минути.

iPhone 11 излиза в магазините на 20 септември дружно с разнообразни аксесоари (снимка: Apple)

Въпреки забележителното нарастване на изчислителната мощ, графичната продуктивност и машинното образование, и двата нови смарт телефона работят доста по-дълго, без да се презареждат. IPhone 11 Pro може да работи в режим на гледане на видео с четири часа по-дълъг от iPhone Xs, а моделът iPhone 11 Pro Max превъзхожда съответните iPhone Xs Max с впечатляващите 5 часа.

IPhone 11 Pro и 11 Pro Max получават тройна камера (обичайната широкоъгълна, към този момент упомената в iPhone 11 ултра широкоъгълна и телефото). Превключването сред три камери е доста елементарно.

Цените на новите смарт телефони стартират от 699 $ за iPhone 11, 999 $ за iPhone Pro и 1099 $ за iPhone Pro Max. Предварителните поръчки на смарт телефоните стартират на 13 септември, а на пазара устройствата ще излязат на 20 септември.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР