Цените на референтните марки петрол се повишават умерено в четвъртък

...
Цените на референтните марки петрол се повишават умерено в четвъртък
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent надхвърли $80 за барел

Цените на референтните марки нефт се покачват умерено в четвъртък сутринта след повишаване и през миналата сесия, породено от спадането на $.

Към 9:12 часа българско време септемврийските фючърси за европейския вид Brent на лондонската борса ICE Futures се търгува по 80,15 $ за барел, което е с 4 цента по-скъпо от затварянето на вчерашната сесия. В сряда цената на тези контракти се повиши с $0,71 (0,9%) до $80,11 за барел, актуализирайки максимума от края на април.

Котировките за августовските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се покачиха с 12 цента и възлизат на $75,87 за барел. Според резултатите от миналата сесия цената на тези договори е се повиши с $0,92 (1,2%) - до $75,75 за барел.

В сряда стана известно, че темпът на напредък на потребителските цени в Съединените щати се забави до 3% през юни от 4% през май, актуализирайки минимума от март 2021 година. Средно анализаторите чакаха спад на инфлацията до 3,1%.

Търговците на нефт следят намаляването на инфлационния напън, защото това може да отстрани нуждата Федералният запас да покачва в допълнение лихвените проценти, което значи, че " актуалните позитивни стопански условия могат да продължат още известно време ", сподели Колин, старши пълководец в SIA Wealth Management.

" Това оказа помощ да се покачат упованията за търсене, до момента в който предлагането от Саудитска Арабия и Русия остава едва ", добави специалистът.

Перспективата за по-ранен завършек на цикъла на стягане на паричната политика в Съединени американски щати срина $, подкрепяйки цените на суровините. Индексът, изчислен от ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест съществени международни валути, падна с 1,2% през вчерашния ден навечерието, като се актуализира повече от едногодишен най-малко.

Докладът на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, който уточни внезапно нарастване на петролните ресурси в страната предходната седмица, с съвсем 6 милиона барела, вместо предстоящото от анализаторите нарастване от 483 хиляди барела, не можа да попречи на наклонността.

Търговските запаси от бензин останаха на практика непроменени, до момента в който запасите от екстракт се усилиха с 4,815 милиона барела. Експерти, интервюирани от Trading Economics, приблизително предвидиха спад на индикаторите надлежно със 727 хиляди барела и 262 хиляди барела.

Запасите на терминала в Кушинг, където се съхранява търгуван от Nymex нефт, са намалели с 1,605 милиона барела през седмицата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР