Цените на природния газ за потребителите в Германия може да

...
Цените на природния газ за потребителите в Германия може да
Коментари Харесай

В Германия: газът ще стане поне три пъти-по скъп?

Цените на природния газ за потребителите в Германия може да се усилят тройно, съобщи ръководителят на Федералната мрежова организация Клаус Мюлер в изявление за медийната група Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), оповестено в четвъртък, 14 юли. " За тези, които сега получават сметки за отопление, предплатените заплащания към този момент се удвояват, макар че последствията от войната в Украйна въобще не са взети поради. За 2023 година потребителите би трябвало да се приготвят за най-малко трикратно нарастване на сумата. "

Според Мюлер е " изцяло реалистично " клиентите, които в този момент заплащат 1500 евро годишно за газ, да заплащат 4500 евро или повече. " На тържищата цените на газа в някои случаи са се нараснали седем пъти. Не всичко ще доближи до потребителите незабавно и в цялостен размер, само че в някакъв миг те ще би трябвало да платят за това нарастване ", акцентира Клаус Мюлер. Той акцентира, че към половината от газовите отоплителни котли в Германия понастоящем са неприятно контролирани и че с малко старания могат да се реализиран " огромни икономии ".

Клаус Мюлер е уверен, че е " малко евентуално " частните семейства да останат без газ. " Дори в най-лошия случай Германия ще продължи да получава газ от Норвегия и от терминали в Белгия или Нидерландия, а по-късно непосредствено от терминали на немския бряг. " Той разсея опасенията, че при положение на дефицит частните семейства няма да бъдат снабдявани с газ предпочитано. Според Мюлер немското и европейското законодателство пази частните семейства " до последно ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР