Цените на природния газ в Европа паднаха, след като Франция

...
Цените на природния газ в Европа паднаха, след като Франция
Коментари Харесай

Надеждата за мир понижи цената на газа в Европа

Цените на природния газ в Европа паднаха, откакто Франция предложи дипломатическа среща на върха сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и съветския му сътрудник Владимир Путин поради рецесията в Украйна.

Референтните цени са надолу с 6.1%.

Белият дом одобри предлагането, само че единствено в случай че Русия не нахлува в Украйна, обявиха представители на Съединени американски щати. Засега няма удостоверение от Кремъл. Москва продължава да отхвърля проектите си да нахлуе в Украйна.

Предложената среща предлага нова вяра за спокойно решение на нарастващия спор, което визира цените на всичко – от силата до металите и храните. Търговците и европейските политици държат под око съветските газови потоци на фона на енергийната рецесия, която докара до четирикратно нарастване на цените през последната година.

Холандските газови фючърси, пример за Европа, паднаха с 5.4% до 69.75 евро на мегаватчас.

Байдън предизвести в петък, че офанзива, в това число удар по столицата Киев, е допустима до дни. Британският министър председател Борис Джонсън сподели в неделя, че Обединеното кралство и Съединени американски щати могат да лимитират съветските компании да търгуват с паундове и долари, в случай че Русия премине през офанзива.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР