Цените на петрола значително се повишиха в азиатската търговия днес,

...
Цените на петрола значително се повишиха в азиатската търговия днес,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна в Азия

Цените на петрола доста се покачиха в азиатската търговия през днешния ден, откакто Съединени американски щати оповестиха, че не имат намерение да освободят нефт от стратегическия си запас, с цел да овладеят цените. Това ускори опасенията от понижаване на предлагането поради идното влизане в действие на глобите на Вашингтон против петролния експорт на Иран при започване на ноември, осведоми Блумбърг.

В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт с доставка през ноември нарастна с 98 цента до 72,55 $ за барел.

Лондонският вид Брент от Северно море, също с доставка през ноември, прибави 91 цента до 82,25 $ за барел.

Стратегическият петролен запас на Съединени американски щати сега съдържа към 660 млн. барела нефт в подземни цистерни в Тексас и Луизиана. Според американското законодателство държавното управление може да продаде от запаса до 30 млн. барела нефт или почти количествата, които Съединени американски щати използват за 36 часа, за избран брой седмици.

Ако посегнете към стратегическия запас и възнамерявате да пуснете количества от него на пазара, то това ще има много едва и кратковременно въздействие, сподели министърът на енергетиката Рик Пери.

Той изрази убеденост, че въпреки в кратковременен проект да е допустимо цените на петрола да скочат, международното предложение ще може да компенсира идните наказания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР