Цените на петрола засилиха понижението си след публикуването на седмичния

...
Цените на петрола засилиха понижението си след публикуването на седмичния
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се понижават

Цените на петрола ускориха понижението си след публикуването на седмичния доклад на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати, сочат данните от търговията.

Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се намалили с 1 млн. барела до 488,11 млн. барела, съгласно данните от седмичния доклад на Министерство на енергетиката на страната. Резервите от бензин са се нараснали с 1,9 млн. барела и си на равнище от 227,02 млн. барела, а тези на дестилати са спаднали с 3,83 млн. барела – до 160,72 млн. барела.

Натиск върху петролните цени оказват и данните за равнището на рандеман на нефт в Либия. Според S&P Global Platts добивът на петрол и кондензат в страната за месец е повишен повече от четири пъти – до 500 хиляди барела дневно.

Пазарът резервира оптимизма си, че ОПЕК+ ще преразгледа плануваното нарастване с 2 млн. барела дневно, без значение от неналичието на признаци за сходни планове след съвещанието на министерската мониторингова комисия на 19 октомври.

Стойността на декемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е на равнище от 41,77 $ за барел, което е спад (минус) с 3,22 % под цената при затварянето на предходната сесия.

Цената на фючърсите за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) спада до 40,09 $ за барел, което е намаляване с 3,861 % по отношение на затварянето на предходната сесия.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР