Цените на петрола във вторник се повишиха, след новината, че

Цените на петрола във вторник се повишиха, след новината, че ...

Петролът поевтинява след скока на цените във вторник.Цените на петрола във вторник се повишиха, след новината, че властите в САЩ имат намерение да отложат въвеждането на 10-процентните мита върху редица стоки внос от Китай до 15 декември. Както бе съобщено,  решението се отнася за такива стоки като мрежови телефони, лаптопи, монитори, някои игри и определени дрехи и обувки. Освен това част от продукцията беше изключена от списъка със стоки, върху които ще се въвеждат мита от гледна точка на националната сигурност, а и поради други фактори.

Според данните от търговията на 13 автуст, стойността на октомврийския договор за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures се увеличи с 2,73 долара или с 4,66 % и при затварянето достигна 61,30 долара за барел.

Септемврийският фючърс за WTI на NYMEX поскъпна с 2,17 долара или с 3,95 % - до 57,10 долара за барел.

Тази сутрин цената на петрола в рамките на корекция се понижава. Освен това данните на Американския институт за петрол (API) сочат за забавяне на понижението на запасите до 2,190 млн. барела. През миналата седмица данните сочеха за спад от 3,4 млн. барела.

Октомврийският фючърс за петрола сорт Brent тази сутрин се понижава с 0,54 долара или 0,88 % - до 60,76 долара за барел.

Котировката на септемврийския договор за TI спада с 0,84 долара или 1,12 % - до 56,46 долара за барел.

Източник: 3e-news.net