Цените на петрола в рамките на азиатската търговия в петък

...
Цените на петрола в рамките на азиатската търговия в петък
Коментари Харесай

Петролът стартира с поскъпване


Цените на петрола в границите на азиатската търговия в петък нарастват, само че в това време се приготвят да показват и спад за седмицата, съгласно данните за търговията през тези дни. За петрола вид WTI, както показват наблюдаващите на пазара, този спад ще е за шеста поредна седмица.
Играчите на пазара, както и преди се тревожат от опциите за остатък. ОПЕК предвижда понижаване на търсенето на черното злато, добивано от страните членки на картела и заради това разисква съществено опцията за намаляването на експорта, което към този момент задържа по-значителния спад на цените.

Стойността на януарския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутри се усили с 0,59 $ или 0,89 % до 67,21 $ за барел.

Стойността на фючърса за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се увеличи с 0,44 $ или 0,78 % - до 56,90 $ за барел.
Според данните от предходната сесия, цената на Brent се усили с 50 цента или 0,76 % до 66,62 $ за барел, а цената на WTI с 21 цента или 0,37 % до 56,46 $ за барел.

Министерство на енергетиката на Съединени американски щати заяви по-рано за растеж на запасите от горива в Съединени американски щати, освен това за поредна осма седмица – с 10,27 млн. барела, което е най-високия ритъм на повишаване от февруари 2017 година Запасите от бензин понижават с 1,41 млн. барела, а на дестилати – с 3,59 млн. барела.

Добивът на нефт в Съединени американски щати нараства със 100 хиляди барела дневно – до 11,7 млн. барела дневно, което също е връх.

От началото на тази седмица цените на петрола вид Brent е поевтиняла с 4,2 %, а на WTI – с 5,5 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР