Цените на петрола в понеделник в рамките на азиатската търговия

...
Цените на петрола в понеделник в рамките на азиатската търговия
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да падат


Цените на петрола в понеделник в границите на азиатската търговия не престават да поевтиняват, което се дължи на усилване на опасенията от спада на стопанската система освен в развитите, само че и в разрастващите се страни, сочат данните от търговията.

Цената контракта за месец май за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се намалява с 40 цента или 0,60 % до 66,35 $ за барел.

Стойността на фючърса за петрола вид WTI в границите на търговията на NYMEX спада с 0,45 $ или с 0,76 % до 58,59 $ за барел.

Според данните от търговията през предишния петък Brent поевтиня с 0,83 $ или с 1,2 % за барел до 67,03 $ за барел, а WTI – с 0,94 $ или 1,6 % до до 59,04 $ за барел.

За седмицата спадът при Brent е с 0,2 %, а WTI увеличи котировката си с 0,4 %.

Петролният пазар до юни ще е покрай равновесието сред предложенията и търсенето, разясняват специалистите. Към средата на годината обаче специалистите не изключват спад на петролните цени до 60 $ за барел, още веднъж поради опасенията за спад на международната стопанска система.

Влияние върху пазара оказват и данните на компанията Baker Hughes от петък, съгласно която броят на нефтогазовите платформи в Съединени американски щати понижава за 5-та поредна седмица – с 9 броя до 824, което се приема като знак за понижаване на интензивността в бранша.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР