Цените на петрола в понеделник се понижават заради нееднозначните сигнали

...
Цените на петрола в понеделник се понижават заради нееднозначните сигнали
Коментари Харесай

Петролът започна седмицата с понижение на цената

Цените на петрола в понеделник се намаляват поради нееднозначните сигнали за хода на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай и увеличаващото се напрежение в Хонконг.

Януарските фючърси а сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта поевтиняват с $0,63, до $61,88 за барел. В петък цената на тези договори се повиши с $0,22, до $62,51 за барел.

Цената на декемврийските фючърси за американския пример WTI в това време на нюйоркската стокова борса (NYMEX) спада с $0,57, до $56,67 за барел. По време на миналата сесия WTI нарастна с $0,09, до $57,24 за барел.

Като цяло през предходната седмица Brent нарастна с 1,3%, а WTI - с 1,9%.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова " неточна " информацията, че се е съгласил да анулира въведените мита върху вноса на китайски артикули, въпреки Пекин да желае това. По рано китайската страна съобщи за реализирано единодушие по този въпрос.

Инвеститорите остават заложници на бързо менящите се вести за хода на договарянията сред САШЩ и Китай, показва пред Bloomberg анализаторът на AxiTrader Стивън Инес.

В центъра на вниманието на международните пазари е и обстановката в Хонконг, където към този момент пет месеца не престават всеобщите митинги.

Данните на огромната компания за услуги в петролния бранш - Baker Hughes, оповестени н петък, демонстрират продължаващ спад на сондажната интензивност в Съединени американски щати. Броят на настоящите сондажни оборудване през предходната седмица се е намалил с още 7 - до 684. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР