Цените на петрола в понеделник се покачват на фона на

...
Цените на петрола в понеделник се покачват на фона на
Коментари Харесай

Цената на петрола отново се покачва след седмица на спад

Цените на петрола в понеделник се повишават на фона на запазващото се напрежение в Близкия изток.

В петък Иран заяви за задържането в Ормузкия проток на танкера Stena Impero, плаващ под английски байрак. Техеран посочи като причина за този акт нарушение на международ9ните правила за корабоплаване.

Септемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта се търгуват по $63,34 за барел, което е с $0,87 (1,39%) над равнището от закриването на миналата сесия. В петък цената на тези договори се повиши с $0,54, до $62,47 за барел.

Американският пример WTI с доставка август на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време нараства с $0,43 - до $56,06 за барел. В петък цената му се увеличи с $0,33 (0,6%), до $55,63 за барел.

През предходната седмица Brent поевтиня с 6,4%а, WTI - с 7,6% във връзка са опасенията за намаляване на световното търсене на суровината в изискванията на занимателен напредък на международната стопанска система.

Сега обаче фокусът на пазарите още веднъж с реалокира върху геополитическите опасности за доставките на суровината.

В същото време добивът на нефт в Либия спадна до 1 млн. барела в денонощие поради завладяването на най-голямото находище в страната - аш Шарар от незнайна бунтовническа група, заяви Bloomberg. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР