Цените на петрола в петък се понижават заради увеличаването на

...
Цените на петрола в петък се понижават заради увеличаването на
Коментари Харесай

Петролът отново слезе под $48. Ръст на добива в САЩ

Цените на петрола в петък се намаляват поради увеличението на добива в Съединени американски щати. Това усили опасенията на вложителите, разтревожени така и така от данните за повишение на производството на суровината в ОПЕК през юни. През предходната седмица добивът на нефт в Съединени американски щати се е покачил до 9,338 млн. барела на денонощие от 9,250 млн. седмица по-рано.

В годишно изражение растежът е с 910 млн. барела дневно или с 10,8 на 100, демонстрират данните на енергийното министерство на страната. Сутринта септемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняха с 59 цента - до $47,52 за барел. Цената на американския пример WTI с доставка август на електронните търгове на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време спадна с 60 цента - до $44,92 за барел.

При закриването на пазар през вчерашния ден котировките за Brent бяха поскъпнали с $0,32 (0,67%) - до $48,11 за барел, а за WTI - с $0,39 (0,86%), до $45,52 за барел. По формалните данни на Управлението за енергийна информация на Съединени американски щати, стоковите ресурси в страната през предходната седмица са се понижили с 6,3 млн. барела - 502,9 милиона, а на бензин - с 3,67 млн. барела, а на други дестилати - 1,85 млн. барела.

В същото време добивът на суровината в страните членки на ОПЕК през юни се повишава за втори месец подред, макар пакта за неговото редуциране, сочат оценките на Thomson Reuters Oil Research. Износът на нефт от картела през юни се нараснал с 450 хиляди барела спрямо май - до 25,92 млн. барела на денонощие. Според анализатори, очевидно съглашението ОПЕК+ не е задоволително за възобновяване равновесието на пазара и установяването на трайно по-високи цени на суровината. За тази цел е належащо, съгласно специалистите, настоящите сондажи и добива в Съединени американски щати да се понижават - най-малко със 150,, а не да растат
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР