Цените на петрола в хода на търговията в четвъртък се

...
Цените на петрола в хода на търговията в четвъртък се
Коментари Харесай

Петролът поскъпва, Brent се търгува над 79 долара за барел


Цените на петрола в хода на търговията в четвъртък се усилват, като WTI обновява максимума си, а Brent още веднъж се приближава до 80 $ за барел.

Играчите на пазара реагират на петото подред намаляване на запасите от нефт в Съединени американски щати и към момента правят оценка свиването на иранския износ, поради американските наказания, които ще влязат в действие от 4 ноември. Освен това се чака и срещата на министерската комисия за мониторинг към ОПЕК +, която ще заседава в Алжир на 22-23 септември.

Фючърсът за ноември на петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон нарастна с 0,29 $ или 0,37 % до 79,69 $ за барел.
Стойността на фючърс за WTI за октомври в границите на търговията на NYMEX се усили с 0,58 $ или 0,82 % - до 71,70 $ за барел.

Според данните, в сряда договорът за петрола вид Brent нарастна с 0,37 $ до 79,40 $ за барел, до момента в който WTI се усили с цели 1,27 $ – 71,12 $ за барел.

Припомняме, че отчетът на EIA за запасите на горива в Съединени американски щати регистрира спад от 2,057 млн. барела нефт за седмицата, завършваща на 14 септември.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР