Цените на петрола в четвъртък сутринта продължават да се понижават

...
Цените на петрола в четвъртък сутринта продължават да се понижават
Коментари Харесай

Петролът продължава да поевтинява. Идва ли глобален икономически спад?

Цените на петрола в четвъртък сутринта не престават да се намаляват на фона на опасенията от световен стопански спад, засилени след изказвания на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл.

Шефът на американската централна банка който приказва предния ден в банковия комитет на Сената, сподели, че битката на Фед против високата инфлация ще изисква повишение на лихвите задоволително високо, с цел да провокира криза в американската стопанска система.

" Икономическият спад носи опасности за търсенето на нефт и това би трябвало да облекчи неналичието на предложение на пазара ", сподели Уорън Патерсън, анализатор по артикули в ING Groep NV в Сингапур. " Вече виждаме, че прогнозите на специалистите за търсенето се намаляват ", сподели специалистът, представен от Bloomberg.

Цената на августовските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9 часа българско време в четвъртък е $110,46 за барел, което е $1,28 по-малко от тази при затваряне на предходната сесия. В резултат на търговията в сряда тези контракти поевтиняха с $2,91 до $111,74 за барел.

В същото време августовските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се търгуват по 104,73 $ за барел, което е с 1,46 $ по-ниско от крайната цена на миналата сесия. До края на пазара в сряда цената на тези контракти понижа с $3,33 до $106,19 за барел.

В момента няма консенсус измежду анализаторите по отношение на вероятностите за търсене на нефт. По този метод специалистите на Goldman Sachs означават, че търсенето към момента надвишава предлагането и Фед " не може да отпечатва суровинни артикули ". Citi обаче предвижда спад в търсенето до края на тази и идната година.

Данните от Американския петролен институт (API), оповестени в сряда, демонстрират нарастване на стоковите ресурси от нефт в Съединени американски щати за седмицата, завършила на 17 юни, с 5,607 милиона барела.

Официалните данни за положението на енергийните запаси ще бъдат оповестени от Министерството на енергетиката на Съединени американски щати по-късно в четвъртък. Експерти, интервюирани от S&P Global Insights, предвиждат приблизително понижение на запасите от нефт предходната седмица с 3,7 милиона барела, нарастване на запасите на бензин с 500 хиляди барела, а на дестилати - с 600 хиляди барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР