Цените на петрола в четвъртък се покачват, частично възстановявайки се

...
Цените на петрола в четвъртък се покачват, частично възстановявайки се
Коментари Харесай

Цената на петрола се качва, но засега е под $61 за барел

Цените на петрола в четвъртък се повишават, отчасти възстановявайки се след вчерашните загуби, доколкото вложителите чакат спомагателни подтикващ ограничения в Китай поради слабите данни за деловата интензивност.

Котировките порастват и поради информацията за прекратяване работата на един от тръбопроводите TC Energy Corp, водещи до терминала в Кушинг, поради приключване на нефт в Северна Дакота.

Федералният запас понижи цената на кредитирането на съвещанието си в сряда с желанието на помогне на Съединени американски щати да преживее световната комерсиална война без да изпада в криза.

Днес сутринта декемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса нарастват с $0,27, до $60,88 за барел. В сряда тези договори поевтиняха с $0,98 (с1,59%), до $60,61 за барел.

Декемврийските фючърси за американския пример WTI в това време на нюйоркската стокова борса (NYMEX) се подвигат с $0,13 - до $55,19 за барел. В ход на вчерашната търговия тяхната цена спадна с $0,48 (на 0,86%), до $55,06 за барел.

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати заяви в сряда, че стоковите ресурси от суровината през предходната седмица са се нараснали с 5,7 млн. барела, при прогноза за растеж от 2,5 млн. барела.

Запасите от нефт в терминала в Кушинг, Оклахома, където се съхраняват количествата, търгувани на NYMEX, са нарастнали за четвърта седмица подред - с на 1,57 мл. барела.

Стоковите запаси от бензин в Съединени американски щати през предходната седмица, съгласно формалните данни, са спаднали с 3,04 млн. барела - до минимално от две години равнище.

Добивът на нефт в Съединени американски щати остава а равнището от предходната седмица - 12,6 млн. барела на денонощие. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР