Цените на петрола в азиатската търговия днес леко се понижиха

...
Цените на петрола в азиатската търговия днес леко се понижиха
Коментари Харесай

Лек спад в цената на петрола на фона на несигурността на пазара

Цените на петрола в азиатската търговия през днешния ден леко се намалиха след внезапния скок през първата половина на седмицата. Инвеститорите преценят резултата върху пазара от по-голямото от предстоящото увеличение на петролните ресурси на Съединени американски щати по отношение на стягането на предлагането, осведоми Си Ен Би Си. 

Фючърсите на Брента, който е референтен за Европа, отстъпиха 45 цента или 0,4 на 100 до 108,33 $ за барел. 

Американският лек недопечен нефт загуби 69 цента или 0,7 на 100 до 103,56 $ за барел. 

Търговията и с двата сорта през вчерашния ден подцени забележителното увеличение на петролните ресурси на Съединени американски щати и завършиха сесията с растеж от близо 4 на 100. 

" Растежът на търсенето стартира да става сдържан и вероятността за втората част на годината става все по-мрачна ", показва Вандана Хари, основателка на компанията за разбори на петролния пазар " Ванда инсайт " (Vanda Insights). 

Петролният пазар обаче е мощно съсредоточен върху краткосрочните вероятности и страховете от дефицит в предлагането надвиват, добавя тя. 

Международната организация по силата (МАЕ) предизвести през вчерашния ден, че от май нататък от пазара може да бъдат изключени близо  3 милиона барела съветски нефт на ден поради наказания или непринудено наложени ембаргови режими. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР