Цените на петрола тази сутрин стартират с уверен ръст на

...
Цените на петрола тази сутрин стартират с уверен ръст на
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават от сутринта

Цените на петрола тази заран започват с убеден растеж на цените след вчерашния спад, излиза наяве от данните от търговията.

Ръстът на котировките се дължи главно на вярата, че огромните страни производителки в света ще реализиран единодушия за ограничение на добива на нефт. Пазарът към този момент е в очакване на видеоконференцията на ОПЕК+, който би трябвало да се състои в четвъртък.

Стойността на юнския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран е на равнище от 32,84 $ за барел, което е с 0,97 $ или с 3,04 % над цената при затварянето на предходната сесия. Според данните от търговията във вторник, цената на фючърсите се намали с 1,18 $ или 3,57 % - до 31,87 $ за барел.

Фючърсът за петрола вид WTI за месец май на нюйоркската борса (NYMEX) от своя страна нараства с 1,52 $ или с 6,43 % до 25,15 $ за барел. При затварянето на предходната сесия цената по контракта бе на равнище от 23,63 $ за барел, спадайки с 2,45 $ или с 9,39 % спрямо предходната сесия.

Заседанието на ОПЕК+ ще се организира на 9 април във Виена (в следобедните часове. Русия към този момент удостовери, че ще взе участие във видеоконференцията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР