Цените на петрола спадат в четвъртък сутринта след покачването им

...
Цените на петрола спадат в четвъртък сутринта след покачването им
Коментари Харесай

Цената на петрола спада след вчерашното покачване

Цените на петрола спадат в четвъртък сутринта след покачването им в хода на предходната сесия. Инвеститорите правят оценка дейностите на Федералния запас, както и данните за запасите от суровината и горивата в Съединени американски щати, написа Trading Economics.

Към 9:15 часа българско време майските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се търгуват с $0,34 по-евтино, за $76,35 за барел. В сряда цената на европейския пример се повиши с $1,37 (1,8%) до $76,69 за барел.

Цената на майските фючърси за американския нефт WTI на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време спадна с $0,48 - до $70,42 за барел. Входа на вчерашната търговия тези договори нарастнаха с $1,23 (1,8%), до $70,9 за барел.

Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати предходната седмица са се нараснали с 1,12 милиона барела - до 481,18 милиона барела, заяви Министерството на енергетиката на страната. Това е най-високият им размер от май 2021 година.

Стоковите запаси от бензин са намалели с 6,4 млн. барела, а на дестилатите - с 3,31 млн. барела.

Според анкета S&P Global Commodity анализаторите чакаха спад от 5,5 милиона барела в петролните ресурси, на 2 милиона барела при бензин и с 1,3 милиона барела на дестилатите.

Федералният запас на Съединени американски щати увеличи главния лихвен % с 25 базисни пункта след съвещанието на регулатора, което завърши в сряда. Сега диапазонът на ставките е 4,75-5% годишно - което е оптимално тяхно ниво от септември 2007 година Решението съответства с прогнозите на множеството икономисти и анализатори.

Шефът на Фед Джеръм Пауъл сподели, че не чака понижаване на лихвените проценти тази година. В същото време той призна, че в случай че инфлацията се окаже прекомерно мощна, процентът може да бъде нараснал повече от предстоящото сега.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР