Цените на петрола спадат умерено в сряда сутринта, след като

...
Цените на петрола спадат умерено в сряда сутринта, след като
Коментари Харесай

Цената на петрола спада под натиска на силния долар

Цените на петрола спадат умерено в сряда сутринта, откакто се намалиха предходния ден. Петролният пазар е под напън след публикуването на данните за инфлацията в Съединени американски щати за август, което докара до повишаване на $ и затрудни доста търговци, употребяващи други валути за закупуване на нефт.

Ноемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:10 часа българско време се търгуват по 92,81 $ за барел, което е с 0,36 $ по-малко от цената при затваряне на миналата сесия. Във вторник тези договори поевтиняха с $0,83 (0,9%) до $93,17 за барел.

Цената на октомврийските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 86,83 $ за барел, което е с 0,37 $ по-евтино от крайната стойност на вчерашната сесия. До затварянето на пазара предния ден цената на тези договори понижа с $0,47 (0,5%) до $87,31 за барел.

Потребителските цени (CPI индекс) в Съединени американски щати през август са се повишили с 8,3% на годишна база, демонстрират данни на Министерството на труда на страната. Инфлацията, макар че се забави спрямо 8,5% през юли, беше по-висока от 8,1%, предстоящи от анализатори, интервюирани от Bloomberg. Тези данни ускориха упованията на пазара по отношение на по-нататъшни покачвания на лихвените проценти от Федералния резерв на съвещанието през септември.

" Има доста други фактори, които въздействат върху пазара на нефт, в това число коронавирус блокирането в Китай, продължаващият спор в Украйна, възходящата рецесия в Европа и доста скъпият $. Въпреки това до идната седмица срещата на Фед и упованията за стягане на паричната политика най-вероятно ще останат преобладаващ в енергийните и други финансови пазари ", сподели Тайлър Ричи, редактор на Sevens Report Research.

Анализатори от Morgan Stanley намалиха краткосрочните прогнози за цената на петрола, базирайки се на опасения от страна на търсенето. Сега те чакат Brent за четвъртото тримесечие да бъде приблизително $95 $ за барел вместо $100/ за барел. Прогнозата за WTI е понижена до $91 от $97,50 за барел. Въпреки това банкови специалисти предвиждат, че петролният пазар ще се ускори още веднъж от второто тримесечие на 2023 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР