Цените на петрола спадат и в понеделник сутринта след рязкото

...
Цените на петрола спадат и в понеделник сутринта след рязкото
Коментари Харесай

Петролът продължава да поевтинява поради опасения за търсенето в Китай

Цените на петрола спадат и в понеделник сутринта след внезапното намаляване през последната седмица, породен от опасения за китайската стопанска система.

Към 9:12 часа българско време януарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се търгуват по 86,98 $ за барел, което е с 0,64 $ по-евтино от края на затваряне на миналата сесия. В петък цената на тези договори се намали с $2,16 (2,4%) до $87,62 за барел.

Цената на януарските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 79,44 $ за барел, което е с 0,63 $ по-малко от крайната стойност от миналата сесия. В резултат на последната сесия тези контракти поевтиняха с $1,56 (1,9%) до $80,08 за барел.

През предходната седмица Brent поевтиня с 8,7%, а WTI - с 10%. И двата сорта нефт контракта завършиха търговията на най-ниските си стойности от края на септември.

Основният отрицателен фактор за котировките на петрола през предходната седмица бяха опасенията по отношение на търсенето на гориво, изключително в Китай.

Държавният съвет на Китай предизвести за рисковете от " безконтролно облекчение " на ограниченията против ковид, заяви South China Morning Post. През последните две седмици броят на ежедневните нови случаи на зараза с COVID-19 в Китай се е нараснал седем пъти, написа WSJ.

Търговците също се пробват да преценяват какъв брой недопечен нефт ще напусне пазара след влизането в действие на европейското ембарго върху доставките на съветски нефт на 5 декември.

" Без подозрение пазарът ще следи данните за предлагането на ОПЕК+ през идващите седмици, защото остава да се види какъв брой в действителност ще спадне производството след оповестеното понижение от 2 милиона барела на денонощие ", написа Барбара Ламбрехт от Commerzbank.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР