Цените на петрола, след кратко покачване във вторник сутринта, отново

...
Цените на петрола, след кратко покачване във вторник сутринта, отново
Коментари Харесай

След кратко покачване, петролът отново тръгна надолу

Цените на петрола, след малко повишаване във вторник сутринта, още веднъж потеглиха надолу. Те не не могат да се възвръщат след срутва на пазара в петък, който се получи след известието за идентифициране на нов вариант на COVID-19 " омикрон ".

Фокусът на търговците тази седмица е идната среща на ОПЕК+, на която се чака да се разиска нуждата от предприемане на дейности в отговор на появяването на " омикрон ". Някои специалисти не изключват опцията страните, участващи в съглашението ОПЕК+ да решат да спрат растежа на производството.

" Може да е прекомерно рано да се вършат изводи за това накъде ще тръгне петролният пазар, защото би трябвало да знаем повече за новия вариант ", сподели икономист от Oversea-Chinese Banking Corp. в Сингапур.

" Ако ОПЕК+ реши да спре увеличението на производството, това ще бъде причина за подсилване на петролния пазар ", сподели специалистът, представен от Bloomberg.

Цената на януарските фючърси за сорта Brent на лондонската фондова борса ICE Futures към 9:20 ч. българско време във вторник възлиза на $71,53 за барел, което е с $1,91 по-чалко от края на предходната сесия. В резултат на търговията в понеделник тези контракти се покачиха с $0,72 (1%) - до $73,44 за барел.

Януарските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската комерсиална борса (NYMEX) в това време се търгуват по 68,04 $ за барел, което е с 1,91 $ по-ниско от крайната стойност на вчерашната сесия. До приключването на търговията в понеделник цената на тези контракти набъбна с 1,8 $ (2,6%) и възлиза на 69,95 $ за барел.

" Ако обстановката с омикрон не се утежни, ще забележим възобновяване на цената на WTI до 74 $ за барел ", сподели Айпек Озкардеская, основен анализатор в Swissquote.

" Ако обаче новините се влошат, цената на WTI може да падне под 70 $ за барел. В същото време капацитетът за понижаване на цената е стеснен, защото утежняването на новините към " омикрон " също ще способства за упованията за ограничение на доставки от страните от ОПЕК ", цитира специалистът Market Watch.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР