Цените на петрола скочиха по време на търговията в четвъртък

...
Цените на петрола скочиха по време на търговията в четвъртък
Коментари Харесай

Петролът поскъпна до триседмичен максимум


Цените на петрола скочиха по време на търговията в четвъртък до оптималните равнища от края на месец май, заради растеж на геополитическите опасности и отслабването на щатския $.

Фючърсът за август до петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures в ранните вечерни часове нарастна с 2,72 $ за барел, или с 4,4 % - до 64,54 $ за барел, само че след това цената леко се намали – до 64,33 $ за барел.

В рамките на търговията цената на Brent съумя да доближи до 64,69 $ за барел, рекордното равнище от 31 май.

Котировката на фючърса за WTI за юли, търговията, с който завършва в четвъртък на Нюйоркската борса (NYMEX) се усили с 3,22 $ или с 5,99 % - до 56,98 $ за барел, само че след това се успокои до 56,88 $ за барел.

По-активно търгуваният августовски контракт се повиши с 3,17 $ или с 5,87 % - до 57,15 $ за барел.

Според известие на управляващите в Иран, въоръжените сили на страната са свалили безпилотен аероплан, нарушил въздушното пространство на страната. По-късно Министерство на защитата на Съединени американски щати удостовери информацията за свалянето на самолета, само че съобщи, че той е свален в интернационалното въздушно пространство над Ормузкия проток.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разяснява в Twitter, че Иран е направил огромна неточност.

Анализаторите на пазара означават, че пазарът към момента недооценява събитията в Близкия Изток, само че ескалацията на спора сред Съединени американски щати и Иран и Иран и Саудитска Арабия към този момент излиза на напред във времето.

В поддръжка на е и отслабването на щатския $, въз основа на данните от съвещанието на Федералния запас. Американската централна банка взе решение да не трансформира лихвата и тя да остане на равнище от 2,25-2,5 %, само че подготвяйки почвата за понижението й при идващото съвещание. Въз основа на данните показателят WSJ Dollar Index в късните следобедни часове спадна с 0,5 %, което също оказва значение върху придвижването на петролните котировки.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР