Цените на петрола ще останат около настоящите си нива, прогнозира

...
Цените на петрола ще останат около настоящите си нива, прогнозира
Коментари Харесай

Светослав Бенчев: Цените на петрола няма да се променят

Цените на петрола ще останат към актуалните си равнища, предвижда в " Събота 150 " Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

Вчера страните-производителки във формата " ОПЕК+ " се споразумяха за по-високи добиви, само че не и за смяна в квотите.

Бенчев е безапелационен, че решението от Виена няма да пребалансира петролния пазар.

Вчера във Виена „ опаковаха едно нищо в нова опаковка ", сподели още той.

„ На този стадий количествата, които ще се влеят или се чака да се влеят на пазара, се чака да задържат пазара и цените на равнищата, които са все още.

Вчера във Виена опаковаха едно нищо в нова опаковка - това се случи.

Тъй като, де факто нямаше нарастване на квотите, просто съглашението, което беше реализирано, се състоеше в това, че ще се гонят равнищата от съглашението през ноември предходната година, т.е. практическо нарастване на квотите няма да има.

Дупката, която се получава сега на пазара се дължи на ниското произвеждане на Венецуела, както и проблемите, които Либия среща през последните няколко месеца. Накратко казано - чакаме ноемврийското съглашение да стане септемврийско ", разяснява Бенчев.

Той сподели още, че към този момент чака цените на петрола да останат в този диапазон, с изключение на „ в случай че не се случи нещо извънредно трагично на пазара ".

„ Истинският въпрос, на който евентуално ще имаме отговори през септември, е какво се ще случи есента.

Тъй като количествата явно не са задоволителни и няма да бъдат задоволителни към края на шестмесечието на тази година, и, в случай че няма някакво съществено нарастване на добива и предоговаряне през есента или зимата, вероятността цените да набъбнат е много висока ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР