Цените на петрола се увеличиха с над 10 % след

...
Цените на петрола се увеличиха с над 10 % след
Коментари Харесай

Петролът поскъпва с над 10 % след атаките срещу Саудитска Арабия

Цените на петрола се усилиха с над 10 % след осъществените в събота набези против петролна инфраструктура, понижила на половина производството на Саудитска Арабия, заяви организация Блумбърг, представена от Франс прес.
В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт с доставка през октомври нарастна с 5,38 $ (или с 9,81 процента) до 60,23 $ за барел.
Лондонският вид Брент от Северно море увеличи цената си с 6,65 $ (или с 11,04 процента) до 66,87 $ за барел.

Йеменските бунтовници хуси, подкрепяни от Иран и борещи се от пет години против военна коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, поеха отговорност за офанзивите против съоръжения на саудитския петролен колос " Арамко ". Тези набези доведоха до стесняване на международното произвеждане с 5,7 милиона барела дневно, което е към 6 % от международния рандеман.

Американският президент Доналд Тръмп е разрешил отпущането на нефт от Стратегическия петролен запас на Съединените щати. Това заяви самият той в Туитър.

Мярката е за стабилизиране на пазарите след въздушното нахлуване против нефтени уреди в Саудитска Арабия. Атаката, осъществена с дронове, докара до нарушение на производството и износа на нефт на кралството и засегна пет % от международното произвеждане на черното злато. Цените на петрола скочиха с 10% в първите часове на борсовата търговия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР