Цените на петрола се повишиха за втора поредна сесия, водени

...
Цените на петрола се повишиха за втора поредна сесия, водени
Коментари Харесай

Петролът продължава да се повишава

Цените на петрола се покачиха за втора поредна сесия, водени от оптимизма за възобновяване на търсенето в Китай, само че и от опасенията по отношение на дефицита на доставки след затварянето на огромен експортен терминал след земетресението в Турция, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море се покачиха с 82 цента, или 1,01 на 100, до 81,81 $ за барел в азиатската търговия.

Американският лек недопечен нефт се увеличи с 82 цента, или 1,11 на 100, до 74,93 $ за барел, предава Българска телеграфна агенция. 

Международната организация по енергетика (МАЕ) чака половината от растежа на световното търсене на нефт тази година да пристигна от Китай, добавя Ройтерс.

Саудитска Арабия, най-големият експортьор на нефт в света, увеличи цените за азиатски купувачи за първи път от шест месеца на фона на упованията за възобновяване на търсенето на нефт, изключително от Китай.

Операциите на турския терминал за експорт на нефт от 1 млн. барела дневно в гр. Джейхан бяха спрени след огромно земетресение, блъснало района. Петролопроводът Баку-Тбилиси-Джейхан, който придвижва азерски недопечен нефт за интернационалните пазари, ще бъде затворен най-малко до 8 февруари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР