Цените на петрола се повишиха във вторник, тъй като очакванията,

...
Цените на петрола се повишиха във вторник, тъй като очакванията,
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва в очакване на намаляване на добива

Цените на петрола се покачиха във вторник, защото упованията, че картелът на страните производителки ОПЕК+ може да откри единодушие за по-сериозно понижаване на добива на недопечен нефт, когато се събере на съвещание в сряда, надвиха над опасенията за развиването на световната стопанска система, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на референтния вид за Европа Brent от Северно море се повишиха с 47 цента, или 0,5 на 100, до 89,33 $ за барел към 6 часа сутринта българска време. Вчера котировките се покачиха откакто нарастнаха с повече от 4 % в предходната сесия.

Фючърсите на Американския лек недопечен нефт се покачиха с 31 цента, или 0,4 %, до 83,94 $ за барел. Цената на суровината се увеличи с повече от 5 % в предходната сесия, което бе най-голямото му на ден нарастване от май.

Вчера цените се покачиха заради възобновените опасения по отношение на лимитираното предложение. Инвеститорите чакат Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници, известни общо като ОПЕК+, да съкратят добива с повече от 1 милион барела дневно на първата си среща " лице в лице " от 2020 година насам.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР