Цените на петрола се повишиха в сряда, удължавайки натрупаните вчера

...
Цените на петрола се повишиха в сряда, удължавайки натрупаните вчера
Коментари Харесай

Петролът поскъпна след спиране на съоръжения за добив заради урагана Сали

Цените на петрола се покачиха в сряда, удължавайки насъбраните през вчерашния ден облаги, на фона на данните за спад на американските ресурси от недопечен нефт също и нарушената работата на офшорните съоръжения за рандеман на петрол и природен газ поради урагана Сали, съобщи Си Ен Би Си.

Към 9:30 часа българско време цената на сорта Брент скочи с 0,63 цента, или 1,55%, до 41,16 $ за барел, до момента в който лекият недопечен нефт WTI нарастна с 0,71 цента, или 1,85%, до 39,04 $ за барел.

Повече от 25% от петролните и газови уреди в Съединени американски щати стопираха работа, откакто урагана Сали доближи до американското крайбрежие на Мексиканския залив.

„ Според актуалните ни калкулации спирането на работата на петролните и газови уреди поради урагана Сали ще докара до загуба на сред 3 и 6 млн. барела нефт в границите на 11 дни “, разясняват от Rystad Energy.

Същевременно с това  Американският петролен институт (API) регистрира спад на ресурси от недопечен нефт на Съединени американски щати с 9,5 млн. барела през предходната седмица, макар че запасите от бензин са нарастнали.

Анализаторите чакаха скок на петролните ресурси с 1,3 млн. барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР