Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сяда

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сяда
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на данните за запасите в САЩ

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в сяда на фона на данните за спад на запасите на Съединени американски щати, които успокоиха търговците и вложителите, опасяващи се от ограничение на търсенето поради възходящия брой на случаите на COVID-19 в някои страни, съобщи Ройтерс.

Към 8:55 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,35  $, или 0,47%, до 75,11 $ за барел. Американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,42 $, или 0,58%, до 73,40 $ за барел.

Докато мощно заразният вид Делта на ковид се популяризира в доста страни, налагайки въвеждането нови ограничавания върху пътуванията, очакванията за по-широко възобновяване на търсенето остават непокътнати.

В последния ден на юни Брентът се е насочил към нова месечна облага, което би означавало, че сортът е поскъпнал в шест от последните седем месеца. Американският недопечен нефт записва месечни облаги от ноември насам.

Според осведомени източници данните на Американския петролен институт демонстрират, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са намалели с 8,2 млн. барела през последната седмица. В същото време запасите от бензин са нарастнали с 2,4 млн. барела, a тези на дестилати, които включват дизел и горивото за отопление, са се нараснали с 428 хиляди барела.

Надеждите за необятно възобновяване на пазара бяха подкрепени и от изявлението на генералния секретар на ОПЕК Мохамад Баркиндо, който съобщи през вчерашния ден, че чака търсенето да нарасне с 6 млн. барела дневно през 2021 година От тях 5 млн. б/д ще дойдат през втората половина на годината.

Утре ще се организира срещата на Организацията на страните експортьорки на нефт и на техните съдружници, отпред с Русия, известни като групата ОПЕК+, по време на която картелът би трябвало да реши дали да понижи в допълнение съкращенията върху добива, въведени предходната година поради пандемията.

„ В последна сметка ще има потребност от доста повече доставки от ОПЕК+, с цел да може петролния пазар да бъде уравновесен до 2022 година “, разясняват от Goldman Sachs, които чакат растеж на търсенето от 2,2 млн. барела дневно до кая на 2020 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР