Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Ново поскъпване на петрола на фона на ограниченото предлагане

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в понеделник, удължавайки облагите от преди уикенда, откакто световното предложение остана лимитирано на фона на високото търсене на твърдо гориво в Съединени американски щати и на други места по света, до момента в който стопанските системи се възвръщат от пандемията, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,66 $, или 0,77%, до 86,19 $ за барел, откакто в петък напредна с 1,1%. Малко по-рано той доближи най-високата си стойност от октомври 2018 година

Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,76 $, или 0,91%, до 84,52 $ за барел, откакто в миналата прибави 1,5% към цената си. По-рано тази сесия WTI доближи най-високата си цена от октомври 2014 година – 84,76 $ за барел.

„ Тъй като имаме мощно търсене на твърдо гориво в Съединени американски щати и лимитирано предложение, петролния пазар продължава да се показва добре, което накара някои спекуланти да се откажат от късите си позиции “, разяснява Тецу Емори, основен изпълнителен шеф на Emori Fund Management Inc.

Цените на петрола са подкрепени и от опасенията по отношение на дефицита на въглища и природен газ в Китай, Индия и Европа, който насърчи прекосяването от тези първични материали към дизел и мазут за генериране на сила.

Някои анализатори обаче предизвестяват, че през идните седмици може да има корекции на пазара, защото ряезкият растеж на цените на суровия нефт кара вложителите да бъдат по-предпазливи.

„ Процентният растеж на WTI през тази година доближи равнищата от 2007 и 2009 година, когато също имаше мощно рали. Това допуска, че цената е прекомерно висока “, сподели Емори.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР