Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на данните за запасите на САЩ

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в четвъртък на фона на растежа на запасите в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта брент се намали с 0,64 $, или 0,93%, до 68,07 за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,64 $, или 0,98%, до 64,85 $ за барел. Вчера и двата бенчмарка се разделиха с над 3% от цената си.

Петролът поевтиня доста през последните седмици, като това се дължи на страховете, че задълбочаващата се здравна рецесия в Азия ще се отрази на търсенето.

„ Нарастването на броя на инфектираните с COVID-19 в елементи от Азия несъмнено не способства за подкрепяне на пазара “, разясняват в записка от ING Economics.

Близо две трети от тестваните в Индия дават позитивни проби за ковид, като последното денонощие бе доближат връх от 4529 смъртни случая.

За поевтиняването тази седмица способства и появилата се в медиите информация, че Съединени американски щати и Иран са постигнали прогрес по договарянията за нуклеарната стратегия на Техеран, което може да докара до унищожаване на глобите против износа на нефт от Ислямската република. По-късно обаче се появиха репортажи, че постигането на дефинитивно съглашение може да отнеме известно време.

Нарастващите ресурси от недопечен нефт на Съединени американски щати също се отразиха на цените, въпреки че покачването през последната седмица не отговори на предварителните прогнози. По данните на Енергийната осведомителна администрация запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са нарастнали с 1,3 млн. барела в седмицата до 14 май, до момента в който анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха растеж от 1,6 млн. барела.

Запасите от дестилати, които включват дизел и мазут, са се намалили с 2,3 млн. барела при предстоящ спад от 386 хиляди барела. Запасите от бензин са паднали с 2 млн. барела при предстоящ спад от 886 хиляди

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР