Цените на петрола се повишиха в ранната търговия петък и

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия петък и
Коментари Харесай

Петролът върви към втори седмичен ръст

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия петък и вървят към записването на втора седмица на растеж на фона на увеличаващата убеденост, че търсенето на приказва ще стартира да е възвръща макар продължаващата пандемия от ковид, съобщи Си Ен Би Си.

Kyм 09:50 часа българско време лондонският вид Брент, чиято цена е референтна за европейския пазар, нарастна с 18 цента, или 0,4%, до 45,14 $ за барел. Американският лек недопечен нефт увеличи цената си с 14 цента, или 0,33%, до 42,41 $ за барел.

„ Ситуацията се усъвършенства, само че динамичността на пазара надалеч не е съвършена “, разяснява Робърт Яугър,от Mizuho Securities, като добави, че на пазара се следи свръхпредлагане.

Цените на черното злато бяха подкрепени тази седмица от данните за спад на запасите на недопечен нефт, бензин и дестилати в Съединени американски щати.

Негативно на суровината обаче се отрази ревизираната прогноза за търсенето през 2020 година на Международната организация по енергетика (МАЕ). Агенцията чака международното търсене на нефт ще доближи 91,1 млн. барела дневно тази година, което съставлява спад от 8,1 млн. барела дневно в с равнение с миналата година.

От Организацията на страните експортьорки на нефт обявиха по-рано тази седмица, че търсенето на нефт тази година евентуално ще се намали с 9,06 млн. барела дневно, като месец по-рано от ОПЕК предвидиха спад от 8,95 млн. барела дневно.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР