Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия с нарастващата

...
Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия с нарастващата
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха на фона на надеждите, че ОПЕК+ няма да увеличи добива

Цените на петрола се покачиха в азиатската търговия с възходящата вяра, че огромните международни производители ще спрат плануваното нарастване на добива поради разрастването на случаите на Ковид-19, което подкопава търсенето, съобщи Ройтерс. От началото на седмицата петролните котировки са нарастнали с над 11 на 100.

В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт увеличи цената си с 12 цента или 0,3 на 100 до 41,57 $ за барел.

Лондонският вид Брент от Северно море нарастна с 9 цента или 0,2 на 100 до 43,89 $ за барел.

Алжирският министър на енергетиката съобщи през вчерашния ден, че ОПЕК+, включваща и Русия, може да продължи настоящето редуциране на производството от 7,7 милиона барела дневно и през 2021 година или да го ускори, в случай че е належащо.

Отслабващите вероятности увеличаватнатиска върху ОПЕК+ да забави плануваното за януари нарастване с 2 милиона барела дневно.

И двата референтни сорта нарастнаха тази седмица на фона на очакванията, че международната пандемия от ковид може да бъде сложена под надзор след оповестяването на пробна ваксина против Ковид-19 на Пфайзър (Pfizer) и Бионтек (BioNTech), която може да бъде ефикасна на 90 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР