Цените на петрола се повишиха с около процент в ранната

...
Цените на петрола се повишиха с около процент в ранната
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на данните за проиводството на ОПЕК+

Цените на петрола се покачиха с към % в ранната търговия във вторник, откакто огромните производители демонстрираха, че са съкратили добива на суровината в сходство с признатите по-рано съглашения, съобщи Ройтерс.

Към 8:35 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,56 $, или 0,99%, до 56,91 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,57 $, или 1,06%, до 54,12 $ за барел. И двата сорта нарастнаха с над 2% в миналата сесия.

Производството на недопечен нефт от Организация на страните експортьорки на нефт набъбна за седми следващ месец през януари, откри изследване на Ройтерс, откакто групата се контракти за разхлабване на ограниченията за редуциране на добива. През януари ОПЕК регистрира произвеждане от 25,75 млн. барела дневно, което е със 160 хиляди б/д повече спрямо декември.

Руското произвеждане също набъбна през януари, само че страната се придържа към рамките на съглашението за стесняване на добива. Производството на Казахстан спадна с 2%. Двете страни са част от групата ОПЕК+, която предходната година контракти стесняване на добива в опит да поддържа цените на петрола на фона на по-ниското търсене, породено от пандемията.

„ Важният извод от вчерашното рали на петролния пазар е, че членките на ОПЕК+ одобряват съществено уговорката си за стесняване на добива. “, разяснява Стивън Инес от Axi.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР