Цените на петрола се повишиха с над 2 процента в

...
Цените на петрола се повишиха с над 2 процента в
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия

Цените на петрола се покачиха с над 2 % в азиатската търговия след информацията за допустимо преустановяване на изключенията на Съединени американски щати от глобите против Иран, съобщи Ройтерс.

В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт увеличи цената си с 2,2 на 100 до 65,39 $ за барел - най-високата стойност от ноември 2018 година.

Лондонският вид Брент от Северно море нарастна с 2,5 % до 73,77 $ за барел също най-висока стойност от предишния ноември.

Информацията, че Съединени американски щати имат намерение да разгласят през днешния ден, че всички купувачи на ирански нефт ще би трябвало незабавно да спрат вноса, в противоположен случай ще станат обект на американски наказания.

Най-големи купувачи на иранския нефт са Китай и Индия, които лобират за продължение на изключването им от американския санкционен режим против Техеран.

Южна Корея е огромен вносител на ирански кондензат - ултралека форма на недопечен нефт, от който южнокорейските рафинерии са мощно подвластни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР