Цените на петрола се повишават с около 1% в последния

...
Цените на петрола се повишават с около 1% в последния
Коментари Харесай

Петролът тръгна нагоре в очакване на срещата на ОПЕК

Цените на петрола се покачват с към 1% в последния ден от седмицата на фона на несигурността дали ОПЕК ще съумеят да договорят нарастване на добива на срещата си във Виена по-късно през днешния ден, оповестява Ройтерс.
Фючърсите върху петрола вид Брент се покачват с 80 цента, или 1,10%, до 73,85 $ за барел, а върху американския недопечен нефт WTI – със 73 цента, или 1,11%, до 66,27 $ за барел.
Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) ще се срещне през днешния ден със страни отвън картела, в това число Русия, в централата си в австрийската столица, с цел да обсъдят политиката си на рандеман.
Групата одобри квотна договорка от 2017 година, с цел да поддържа цените. Тази година обаче, на фона на мощното търсене, пазарът се стегна доста, повишавайки цените на суровия нефт и предизвиквайки апели от консуматори да усилят доставките.
Саудитска Арабия и Русия поддържат усилването на производството. Други страни членки, измежду които е Иран, се опълчват на това, което провокира дейни дипломатически старания преди срещата.
„ Реалното решение на ОПЕК и сътрудниците ѝ, което може да не стане толкоз ясно до събота, е огромното събитие, за което наблюдават трейдърите “, споделя Грек МакКена, основен пазарен пълководец в брокерската къща AxiTrader.
Другата огромна неустановеност са евентуалните китайски мита върху вноса на недопечен нефт, които Пекин може да наложи на фона на нарастващия търговски спор сред Съединени американски щати от една страна и Китай, Европейския съюз и Индия от друга.
Ако 25-процентовият данък върху вноса на недопечен нефт от Съединени американски щати бъде задействан от Пекин, американският нефт ще стане неконкурентен в Китай, което ще принуди страната да търси купувачи другаде.
Китайските купувачи към този момент стартират да понижават поръчките, като от септември се чака спад на доставките.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР