Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на колебанията в търсенето

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в сряда на фона на възобновените съмнения в търсенето, до момента в който случаите на COVID-19 в международен мащаб не престават да порастват, а в някой райони се следи дефицит на бензин.

Към 8:35 часа българско време сортът Брент поевтиня с 1,23 $, или 1,56%, до 77,86 $ за барел. Вчера цената му падна с близо два $, откакто по-рано мина прага от 80 $ за барел и доближи най-високата си стойност от близо три години.

Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 1,21 $, или 1,61%, до 74,08 $ за барел, откакто миналата сесия поевтиня с 0,2%.

В последно време цените на петрола вървят нагоре, защото стопанските системи се възвръщат от локдауните, въведени против разпространяването на ковид, и търсенето се покачва.

Търговците също по този начин чакат Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници отпред с Русия, известни като ОПЕК+,  да решат да запазят постоянни доставките по време на срещата си през идната седмица.

Търсенето на нефт се чака да нарасне доста през идващите няколко години, като във вторник от ОПЕК предизвестиха, че светът би трябвало да продължи да влага в производството на нефт, с цел да предотврати рецесия, до момента в който тече прехода към по-екологични форми на сила.

Според източници, цитиращи данни на Американския петролен институт, запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са нарастнали с 4,1 млн. барела за седмицата до 24 септември. През същия интервал запасите от бензин са се повишили с 3,6 млн. барела, а от дестилати – с 2,5 млн. барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР