Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на икономически данни от Китай

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в понеделник, откакто Китай показа дългочаканите търговски данни за месец септември, от които стана ясно, че търсенето в най-големия вносител на недопечен нефт в света е останало едва през предишния месец, защото прецизната политика против COVID-19 и ограничението на износа на горива понижават потреблението, написа Ройтерс.

Към 8:50 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,91 $, или 0,97% до 92,59 $ за барел, следвайки повишаване с 2% през предходната сдемица. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,85 $, или 1%, до 84,20 $ за барел.

Въпреки растежа по отношение на август, вносът на недопечен нефт в Китай през септември от 9,79 милиона барела дневно е с 2% под количеството, импортирано през същия интервал на миналата година, демонстрират данни на митниците в понеделник. Това се дължи на обстоятелството, че самостоятелните рафинерии ограничиха продуктивността на фона на тънки маржове и едва търсене.

„ Неотдавнашното възобновяване на вноса на нефт се забави през септември “, показаха анализатори на ANZ в записка, като прибавиха, че самостоятелните рафинерии не са съумели да употребяват увеличените квоти на фона на продължаващите локдауни, които натежават върху търсенето.

Несигурността по отношение на политиката на Китай за нулев Коронавирус и рецесията в имотния бранш хрълят сянка върху икономическите вероятности на страната макар по-добрия от упования напредък на Брутният вътрешен продукт на страната през третото тримесечие. Това подкопава успеваемостта на ограниченията за поощряване на растежа, разясниха анализатори на ING в записка.

Брутният вътрешен артикул на втората най-голяма стопанска система набъбна с 3,9% на годишна база през интервала юли-септември, надминавайки прогнозите за напредък от 3,4%.

Данните пристигнаха ден откакто китайският Си Дзинпин си обезпечи невиждан трети лидерски мандат в неделя, затвърждавайки мястото си на най-могъщия водач на страната след Мао Дзъдун.

Брентът се увеличи предходната седмица, макар че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи продажба на 15 милиона барела нефт от стратегическите петролни запаси на Съединени американски щати. Продажбата е част от рекордното освобождение от 180 милиона барела от петролните ресурси, което стартира през месец май. Байдън добави, че задачата му ще бъде да попълни запасите, когато суровият нефт в Съединени американски щати е на цена от към 70 $ за барел.

„ Коментарите на Байдън, че Съединени американски щати ще купуват недопечен нефт единствено откакто цените доближат 70 $ за барел, обезпечават мощно равнище на поддръжка “, показаха от ANZ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР