Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в четвъртък,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в четвъртък,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на увеличението на запасите в САЩ

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в четвъртък, откакто формалните данни демонстрираха растеж на запасите от нефт и гориво в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,38 $, или 0,56%, до 67,62 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,31 $, или 0,48%, до 64,29 $ за барел.

Правителствените данни, оповестени в сряда, демонстрираха, че запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са се нараснали за четвърта поредна седмица, откакто рафинериите в южната част на страната бяха принудени да прекратят интервенциите си поради студеното време.

Енергийната осведомителна администрация (ЕИА) заяви, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са нарастнали с 2,4 милиарда барела през последната седмица. По-рано частният Американски петролен институт регистрира спад с 1 млн. барела. Запасите от бензин и дизел също набъбнаха макар прогнозите за стесняване.

„ Данните за запасите на Съединени американски щати от ЕИА се отразиха по отрицателно на пазара от тези на АПИ от предходния ден ", разясниха от ING Economics, като прибавиха, че общите ресурси са минали границата от 500 млн. барела за първи път от началото на годината.

На фронта на търсенето, забавянето на стратегиите за имунизация в някои страни и вероятностите пред налагане на нови ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид смекчиха упованията за възобновяване на потреблението на гориво. Няколко европейски страни стопираха краткотрайно имунизацията с имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca поради терзания от евентуални съществени странични резултати. Днес се чака решението на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) за сигурността на имунизацията на британско-шведската компания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР