Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия след новите

...
Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия след новите
Коментари Харесай

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Цените на петрола се намалиха в азиатската търговия след новите признаци, че международният стопански напредък е обиден от комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, въпреки че спадът е стеснен на фона на напрежението в Близкия Изток след нападенията против танкери предходната седмица, съобщи Ройтерс.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, намали котировките си с 16 цента или с 0,3 на 100 до 60,78 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт поевтиня с 12 цента или с 0,2 на 100 до 51,92 $ за барел.

Нюйоркското поделение на Управлението за федерален запас разгласи през вчерашния ден, че неговият индикатор за растежа на бизнеса в щата Ню Йорк се е намалил рекордно този месец до най-ниското си ниво от две години и половина, което подсказва внезапно стесняване на интензивността в района.

Американското бизнес доверие отслабна на фона на изострянето на напрежението в търговията сред Китай и Съединени американски щати.

Цените на петрола се намалиха с към 20 % по отношение на максимумите от тази година, достигнати през април. Това отчасти се дължи на терзанията, свързани с американско-китайската комерсиална война и разочароващите стопански данни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР