Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия поради неяснотите

...
Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия поради неяснотите
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижихав азиатската търговия поради неяснотите около съкращаването на добива

Цените на петрола се намалиха в азиатската търговия заради неяснотите към уговорката на производителите за продължение на рекордното редуциране на добива, с цел да бъдат подкрепени петролните котировки, съобщи Ройтерс.

В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт намали цената си с 15 цента или 0,4 на 100 до 37,26 $ за барел.

Лондонският вид Брент от Северно море поевтиня с 8 цента или 0,2 на 100 до 39,91 $ за барел.

Петролните котировки обаче са напът да отчетат шеста седмица покачване на фона на признаците за усилване на търсенето на гориво с отслабването на рестриктивните мерки против ковид в някои страни.

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и сътрудниците й отвън картела - групата ОПЕК+ - възнамерява да организира на следващия ден министерска среща, заяви през днешния ден източник, обвързван с договарянията.

Вчера източник на ТАСС съобщи, че съвещанието на техническия комитет на ОПЕК+ е отсрочено от през днешния ден, 5 юни, за 17 юни, а срещата на министерския мониторингов комитет - от 8 за 18 юни. Той означи, че датата за главната министерска среща още не е избрана, само че че към този момент се планува да е също в средата на юни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Саудитска Арабия и Русия, двата най-големи международни производители на нефт, желаят да продължат съкращаването на добива с 9,7 милиона барела дневно и през юли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР