Цените на петрола се понижиха тази сутрин, въпреки че руският

...
Цените на петрола се понижиха тази сутрин, въпреки че руският
Коментари Харесай

Леко поевтиняване на петрола тази сутрин

Цените на петрола се намалиха тази заран, макар че съветският президент Владимир Путин загатна, че е подготвен да удължи рекордното понижение на добива поради пандемията от COVID-19, съобщи РОйтерс.

Към 8:15 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 10 цента, или 0,24%  до 42,36 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI също поевтиня с 10 цента, или 0,25%,  до 40,55 $ за барел. И двата сорта са на път да запишат първи седмичен спад в границите на последните три седмици.

Путин съобщи през вчерашния ден, че Русия не вижда нужда огромните снабдители на нефт да веждат промени в съглашението си за редуциране на добива, само че не изключи опцията да удължение на ограниченията, в случай че пазарните условия го изискат.

„ Преди уикенда хората ще следят две неща: разочароващите данни за търсенето в действително време на фона на повишаването на случаите на COVID-19 и идното в края на идващия месец решение на Организацията на страните експортьори на нефт и техните съдружници, известни като ОПЕК+ (включително Русия) за производството на нефт “, споделя Майк Финли от Baker Institute for Public Policy.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР