Цените на петрола се понижиха с около 2% в ранната

...
Цените на петрола се понижиха с около 2% в ранната
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на блокадата на Суецкия канал*

Цените на петрола се намалиха с към 2% в ранната търговия в четвъртък поради забавянето на доставките на нефт и газ по Суецкия канал след случай с огромен контейнеровоз, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 1,17 $, или 1,82%, до 63,24 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 1,27 $, или 2,08%, до 59,91 $ за барел.

Цените, които се сринаха по-рано тази седмица поради терзанията към стягането на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид в Европа и забавянето на имунизацията, удължиха загубите си в четвъртък, откакто закъсал 400-метров транспортен съд блокира придвижването по Суецкия канал.

Данните за търсенето на бензин в Съединени американски щати и за бизнес интензивността в Еврозоната поддържаха пазарите, само че в последна сметка бяха засенчени от възходящите терзания за международното търсене на нефт

„ Тези положителни данни не дадоха отговор на въпросите за търсенето, заложени по-рано тази седмица. Макар че фокусът е върху Европа, ние виждаме растеж на броя на инфектираните с COVID-19 и тук-там като Индия и Бразилия – разрастващи се стопански системи, които играят основна роля за устойчивия растеж на търсенето на нефт “, разяснява Вивек Дар от Commonwealth Bank commodities.

Имайки поради терзанията към търсенето и спадащите цени, упованията са По-рано този месец групата на Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, отпред с Русия, известна като ОПЕК+, да разгласят премахване на съкращенията на добива от месец май по време на срещата си на 1 април.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР