Цените на петрола се понижиха с 1% в понеделник, тъй

...
Цените на петрола се понижиха с 1% в понеделник, тъй
Коментари Харесай

Тревога в сектора на петрола след съкращения на доставките

Цените на петрола се намалиха с 1% в понеделник, защото опасенията по отношение на забавянето на международната стопанска система и евентуалното повишение на лихвените проценти в Съединени американски щати засенчиха оповестените от главните експортьори Саудитска Арабия и Русия съкращения на доставките за месец август.

В рамките на сетълмента фючърсите на суровия нефт вид “ ” затвориха на равнище от $74.65 за барел, което представляваше спад от 1%, или 76 цента, а американският недопечен нефт вид “xas Intermediate ” – на равнище от $69.79, което представляваше спад от 1.2%, или 85 цента.

В понеделник Саудитска Арабия разгласи удължаването на доброволното редуциране на добива с един милион барела дневно за още един месец, обхващащ август, съгласно информацията .

Цените обаче се намалиха след отчетите, сочещи спад в интензивността на международните заводи през юни, дължащ се главно на вялото търсене от Китай и Европа, като по този метод помрачиха вероятностите пред експортьорите.

Опасенията за евентуално закъснение на икономическия напредък, което в допълнение да намали търсенето на горива, се ускориха в петък, когато инфлацията в Съединени американски щати продължи да надвишава целевото ниво от 2% на централната банка, подхранвайки опасенията за още покачвания на лихвените проценти.

Възможността за по-високи лихвени проценти в Съединени американски щати може да ускори $, което след това да оскъпи петрола за купувачите, притежаващи други валути.

В устрема си да затегне международните доставки на недопечен нефт и да поддържа цените в съдействие със Саудитска Арабия, Русия разкри проектите си да понижи износа на нефт с 500,000 барела на ден през август, както разгласи заместител министър-председателят Александър Новак.

Тези съкращения съставляват почти 1.5 % от международните доставки и довеждат до общо понижение, поето от производителите на нефт от ОПЕК+, до 5.16 милиона барела на ден.

Както Рияд, по този начин и Москва работят за стабилизиране на цените, като цената на суровия нефт вид Брент се намали от $113 за барел преди година заради опасенията за закъснение на икономическия напредък и изобилните доставки.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР