Цените на петрола се понижиха рязко в понеделник, достигайки най-ниските

...
Цените на петрола се понижиха рязко в понеделник, достигайки най-ниските
Коментари Харесай

Рязко поевтиняване на петрола на фона на влошаването на пандемията в Европа

Цените на петрола се намалиха внезапно в понеделник, достигайки най-ниските си равнища от месец май насам, на фона на въвеждането на строги ограничаващи ограничения против разпространяването на коронавиурса в Европа, които ускориха терзанията от нов срив на търсенето, съобщи Ройтерс.

Към 9:15 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 1,45 $, или 3,82%  до 36,49 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 1,56 $, или 4,36%,  до 34,34 $ за барел.

Редица страни в Европа върнаха карантинните ограничения, откакто през октомври разпространяването на ковид на континента се форсира.

„ Карантинните ограничения, оповестени от Англия и Италия, способстват за влошаващата се обстановка в Европа “, разяснява Майкъл Маккарти от  CMC Markets.

„ Много търговци следят развиването на пандемията в Съединени американски щати и се питат дали Европа е модел за това, което следва на Щатите през идващите седмимци “, прибавя той.

Тези терзания доведоха до втори месечен спад на цените на петрола през октомври, като Брентът поевтиня с 8,5%, а WTI с 11%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР