Цените на петрола се понижиха допълнително в петък сутринта след

...
Цените на петрола се понижиха допълнително в петък сутринта след
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават своя ход надолу

Цените на петрола се намалиха в допълнение в петък сутринта след спад и през миналата сесия.

Февруарските фючърси на сорта Брент се намалиха с 0,30 $ (0,37%) до 80,91 $ за барел на лондонската борса ICE Futures. В четвъртък цената на сорта Брент спадна с 1,49 $ (1,8%) до 81,21 $ за барел.

Януарските фючърси на WTI се намалиха с 0,36 $ (0,47%) до 75,75 $ за барел в електронната търговия на NYMEX, след още веднъж спад от миналата сесия с 1,17 $ (1,5%) до 76,11 $ за барел.

Тази седмица Международната организация по енергетика (МАЕ) увеличи оценката си за растежа на търсенето на нефт до края на годината и прогноза за растеж през 2023 година

Натиск върху петролните котировки оказа обаче стягането на паричната политика на огромните централни банки в света. В четвъртък ЕЦБ и Английската централна банка взеха решение да покачат главните лихвени проценти , ден откакто Федералният запас на Съединени американски щати също увеличи лихвените проценти с 50 базисни точки до 4,25-4,5% годишно.

Инвеститорите се притесняват, че строгата парична политика може да докара до закъснение на стопанската система и надлежно до спад в търсенето на нефт.
 МАЕ не изключва ново повишаване на петрола през 2023 година
МАЕ не изключва ново повишаване на петрола през 2023 година

Очаква се търсенето на суровината да нарасне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР