Цените на петрола се понижиха днес в азиатската електронна търговия

...
Цените на петрола се понижиха днес в азиатската електронна търговия
Коментари Харесай

Петролът поевтиня до 44 долара за барел

Цените на петрола се намалиха през днешния ден в азиатската електронна търговия поради по-голямото от предстоящото нарастване на запасите на Съединени американски щати, където разпространяването на новия ковид продължава да нараства, подкопавайки търсенето в най-големия консуматор в света, съобщи Ройтерс.

На първия си брифинг от месеци, ориентиран главно към пандемията, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че епидемията евентуално ще се изостри, преди нещата да се подобрят, а това е самопризнание за разрастването на казуса, отбелязва Ройтерс.

Американският петролен институт разгласи, че съгласно неговите калкулации запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати през предходната седмица са нарастнали със 7,5 милиона барела, до момента в който анализаторите чакаха нарастване от 2,1 милиона барела.

Петролът нарастна

Така през днешния ден лондонският вид Брент, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 32 цента или с 0,7 на 100 до 44 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт намали котировките си с 33 цента или с 0,8 на 100 до 41,59 $ за барел.

Днес по-късно министерството на енергетиката на Съединени американски щати ще разгласи формалните данни за запасите на страната от нефт, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР