Цените на петрола се понижиха днес, продължавайки спада си от

...
Цените на петрола се понижиха днес, продължавайки спада си от
Коментари Харесай

Петролът поевтиня след отчетеното увеличение на американските запаси и рекордното производство на черно злато в САЩ

Цените на петрола се намалиха през днешния ден, продължавайки спада си от миналата сесия, откакто Съединени американски щати регистрираха нарастване на запасите си от недопечен нефт и бензин, което не отговори на упованията, както и рекордно високо на ден произвеждане през предходната седмица, съобщи Ройтерс.

Лондонсият вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 18 цента или с 0,3 на 100 до 63,88 $ за барел, откакто през вчерашния ден намали котировките си с 0,3 на 100.

Американският лек недопечен нефт изгуби 24 цента или 0,4 на 100 и се търгуваше за 57,87 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса, откакто през миналата сесия поевтиня с 0,5 на 100.

Запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са нарастнали с 1,6 милиона барела предходната седмица, а производството е достигнало исторически най-много от 12,9 милиона барела на ден, съобщи Българска телеграфна агенция. В същото време рафинериите работят на занимателен ритъм, регистрира нощес министерството на енергетиката на Съединени американски щати. Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха спад с 418 000 барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР